Hva er mitt hjemmeområde

Fra IThjelp


Unix Hjemmeområde

Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en tjenermaskin. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen som Voss, Finse, Ustaoset, Gol, Takvam osv.

For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på, logger du på bs.uib.no og deretter trykke på navnet ditt øverst i høyre hjørne, som vist i bilde under.

Navigering.PNG

Da vil man kunne se sitt hjemme som vist på bildet under.

UnixHome.PNG

Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når studenter logger på klientdriftede UiB-maskiner med Windows eller Linux og når studenter og ansatte logger på klientdriftede Linuxmaskiner er det dette hjemmeområdet som kobles opp. For ansatte med Windowshjemmeområde vil dette området ofte være koblet opp på W:

Hjemmeområde på Windows?

Ansatte skal i tillegg til Unixhjemmeområdet ha et eget hjemmeområde på en Windows-tjenermaskin. Om du er ansatt men ikke har dette kan du kontakte oss på UiBhjelp På en klientdriftet Windows-PC skal dette være koblet opp som primært hjemmeområde for din brukerkonto. Windowshjemmeområdet har tradisjonelt variert fra hvilket institutt den ansatte har tilhørt og hatt navn som Njord, Balder, Idunn, General, Skuld, Eir, Tjalve, Helix.

Trenger du stien for dette hjemmeområdet, kan du i Windows utforsker finne menyen Verktøy -> Koble til nettverksstasjon... (Tools - Map network drive...) Primært hjemmeområde skal der være koblet til O:\. Det andre hjemmeområdet ditt kan da kobles opp i tillegg på en annen bokstav.

Du kan også finne dette ved å gå inn på bs.uib.no og klikke på ditt brukernavn øverst til høyre i nettleservinduet. Dette tar deg til bunnen av nettsiden hvor man kan trykke på sitt brukernavn som vil åpne et nytt vindu. I dette vinduet vil man finne informasjon om sitt hjemmeområdet, under homedirectory. Se bilder under:

BrukernavnBS.PNG

WindowsHome.PNGSe også

Oppkobling mot hjemmeområde

Lagring og backup